Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Vepřový bok
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 990.4 mg
  • Vláknina 12675.2 mg
  • Vitamín A 12675.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě.

  • 2

    Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 4

    Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí.

  • 5

    Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme.

Komentáře k receptu