Krkovička pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 69 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 216.9 mg
- Draslík 183.2 mg
- Vláknina 1362.3 mg
- Vitamín A 1362.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Maso rozporcujeme, omyjeme, osušíme, potřeme kmínem, pepřem a solí.
-
3
V zapékací míse nebo pekáči rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme pivem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. V průběhu pečení maso občas přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení přidáme nmakrájenou slaninu a krkovičku dopečeme bez přikrytí, aby se na mase utvořila křupavá kúrka.