Krkovička pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 216.9 mg
  • Draslík 183.2 mg
  • Vláknina 1362.3 mg
  • Vitamín A 1362.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Maso rozporcujeme, omyjeme, osušíme, potřeme kmínem, pepřem a solí.

  • 3

    V zapékací míse nebo pekáči rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme pivem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. V průběhu pečení maso občas přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení přidáme nmakrájenou slaninu a krkovičku dopečeme bez přikrytí, aby se na mase utvořila křupavá kúrka.

Komentáře k receptu