Pivní guláš z vepřového masa
Suroviny
- 100 g Sádlo škvařené
- 600 g Vepřová plec
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 59 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 526.3 mg
- Vláknina 1892.7 mg
- Vitamín A 1892.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
-
2
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme kousky masa a orestujeme je. Směs okořeníme, opepříme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a maso dusíme do měkka.
-
4
V malém hrnku si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku.
-
5
Měkké maso podlijeme vodou a guláš zahustíme jíškou. Pak do něj ještě přimícháme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a krátce ho povaříme.