Rajská omáčka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kečup
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Mouka polohrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Koření perníkové
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 454.9 mg
  • Vláknina 1857.6 mg
  • Vitamín A 1857.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu