Rajská omáčka s hovězím masem
Suroviny
- 200 g Kečup
- 200 g Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 hrst Mouka polohrubá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Koření perníkové
- 2 l Voda pitná
- 0.5 kg Hovězí maso přední
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 89.5 mg
- Draslík 454.9 mg
- Vláknina 1857.6 mg
- Vitamín A 1857.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.
-
3
Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.