Cibulové bramboráčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 767.2 mg
  • Vláknina 9958.3 mg
  • Vitamín A 9958.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu, vložíme do mísy, přidáme cibuli, vejce, mouku, sůl, pepř a vymícháme bramborákové těsto.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, malou naběračkou nabíráme po troškách těsto a smažíme malé bramboráčky po obou stranách, až budou mít zlatavou barvu.

  • 4

    Bramboráčky vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku, upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu