Plněné karely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Tamarindová šťáva
  • 300 ml Mouka hrachová
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 kg Karela
  • 1 polévková lžíce Pasta česneková
  • 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1314.6 mg
  • Vláknina 30080.8 mg
  • Vitamín A 30080.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.

  • 2

    Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.

  • 3

    Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.

  • 4

    Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.

Komentáře k receptu