Naložené jehněčí po indicku
Suroviny
- 75 ml Ocet vinný
- 50 ml Olej z hořčičných semínek
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 10 ks Kardamom
- 10 ks Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Cibule
- 3 kg Jehněčí maso
- 0.25 kg Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Kmín drcený
- 3 polévková lžíce Fenykl sladký - hlíza
- 3 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 39 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 922.4 mg
- Vláknina 28225.3 mg
- Vitamín A 28225.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2385.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne.
-
2
Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda.
-
3
Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut.
-
4
Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout.