Malaylee kari
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Kari listy
- 50 ml Olej kokosový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 3 ks Cibule
- 2 ks Zázvor celý
- 8 stroužek Česnek
- 1 kg Kapr obecný
- 3 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 34 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 890.2 mg
- Vláknina 3045.6 mg
- Vitamín A 3045.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Na pánvi bez oleje opražíme chilli koření, koriandr a kurkumu. Následně vše umeleme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem tak, aby nám vznikla jemná kaše.
-
2
Zázvor nakrájíme a smícháme společně s kaší a špetkou soli. Do nerezové pánve umístíme lístky kari, tamarindovou šťávu a na závěr naporcovanou rybu. Vše zalijeme vodou a na silném plameni uvedeme k varu a necháme vařit, dokud není ryba měkká. Zalijeme olejem z kokosu a můžeme podávat.