Treska pečená s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1313.3 mg
  • Vláknina 5971.5 mg
  • Vitamín A 5971.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.

  • 2

    Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

  • 3

    Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.

  • 4

    Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.

  • 5

    Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu