Fazolová polévka s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 1 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 606.6 mg
- Vláknina 13124.5 mg
- Vitamín A 13124.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
-
4
Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí.