Fazolová polévka s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 606.6 mg
  • Vláknina 13124.5 mg
  • Vitamín A 13124.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.

  • 4

    Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu