Cibule ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 340.1 mg
  • Draslík 317.3 mg
  • Vláknina 6917.1 mg
  • Vitamín A 6917.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.

  • 3

    V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.

  • 4

    Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu