Krémová cibulová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 205 mg
  • Vláknina 3927.3 mg
  • Vitamín A 3927.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 814.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku, zamícháme a jíšku krátce osmahneme.

  • 2

    Potom přilijeme vychladlý vývar, mléko a za stálého míchání vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Hotovou polévku přecedíme a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu