Kachna pečená s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kachna mražená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 92.5 mg
  • Vláknina 1167.2 mg
  • Vitamín A 1167.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme, odkrojenou zelenou nať v délce 15 cm omyjeme, osušíme. Rozpustíme ve woku máslo, omahneme na něm pokrájenou cibulku, poté ji poprášíme cukrem a svaříme za stálého míchání s 2 lžícemi sójové omáčky. Osolíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Kachnu opláchneme a osušíme. Potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenčí, odřízneme krk, naplníme jarní cibulkou - zelené stonky nati by měly trochu vyčnívat - a svážeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Do ohnivzdorné nádoby vložíme kachnu, po stranách rozmístíme drůbky, podlijeme máslem, na kterém se smažila cibulka a dáme na 120 minut péct do předehřáté trouby. Po 15 minutách přidáme vodu.

  • 4

    Smícháme sherry, 2 lžíce sójové omáčky a strouhaný zázvor, tuto směs přilijeme do ohnivzdorné mísy po 30 minutách.

  • 5

    Z hotové kachny odstraníme kuchyňskou niť, přendáme kachnu na podnos a dáme do tepla. Vypečenou šťávu prohřejeme, přidáme vodu, sebereme tuk a výpek smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a přidáme i zbylou sójovou omáčku.

  • 6

    Pečenou kachnu podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu