Pečené křepelky s houbami na rajském protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Křemenáče
  • 20 ml Máslo čerstvé
  • 15 ml Olej olivový
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Pažitka
  • 30 ml Sirup Monin - grenadina
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 400 ml Zvěřinový vývar
  • 5 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Křepelka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 980.7 mg
  • Vláknina 8010 mg
  • Vitamín A 8010 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.

  • 2

    Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme taktéž zeleninu a chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.

  • 4

    Maso vložíme do trouby a necháme jej péct okolo 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme bokem. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.

  • 5

    Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme okolo 2 minut, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Maso umístíme do talířů, naaranžujeme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu