Houbová paštika s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 200 g Listové těsto
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 188.4 mg
  • Draslík 942.9 mg
  • Vláknina 12076 mg
  • Vitamín A 12076 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Římský hrnec opláchneme ve studené vodě. Houby řádně očistíme a velké nakrájíme na čtvrtiny, menší na polovinu, máslo necháme rozpěnit na pánvi, houby na něm podusíme přibližně 5 minut. Houby následně vyndáme z pánve a odložíme bokem. Bílky oddělíme od žloutků. Česnek s cibulí oloupeme a na jemno nasekáme.

  • 2

    Cibuli a česnek zamícháme společně s mletým masem, žloutky a nakrájenou petrželkou, směs důkladně promixujeme ručním mixérem. Houby smícháme s mletým masem, podle chuti ochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme jej s masem.

  • 3

    Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu tak, aby zaplnilo celý římský hrnec a aby zbyl ještě dostatek na zakrytí paštiky. Navlhčenou formu necháme okapat, na dno položíme první vrstvu těsta.

  • 4

    Do římského hrnce vložíme masovou směs. Na maso položíme další vrstvu těsta. Na okraje důkladně zatlačíme, aby se vrstvy spojily. Hrnec přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu při teplotě 200°C.

  • 5

    Po vyjmutí necháme paštiku 5 minut zchladnout, posléze ji vyjmeme z formy a nakrájíme na silnější plátky.

Komentáře k receptu