Křupavá mořská štika
Suroviny
- 200 g Corn flakes - kukuřičné
- 150 g Anglická slanina
- 300 g Jogurt bílý
- 600 g Mořská štika - filety
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- 0.8 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 23 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 1798.4 mg
- Vláknina 18285.4 mg
- Vitamín A 18285.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozmačkáme a vmícháme do kelímku jogurtu.
-
2
Citronem pokapeme plátky ryby, osolíme a namočíme do jogurtu. Poté obalíme ve směsi strouhanky a lupínků.
-
3
4 minuty smažíme na pánvi.
-
4
Brambory opečeme se slaninou a cibulkou, poté posypeme koprem.