Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 14 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Omáčka sójová
  • 12 g Sůl
  • 8 g Česnek
  • 4 g Cukr krupice
  • 2 g Zázvor celý
  • 14 g Paprika mletá sladká
  • 14 g Cibulka jarní
  • 25 g Paprika zelená
  • 20 g Paprika červená
  • 20 g Papriková pasta sladká
  • 450 g Chobotnice
  • 4 g Olej sezamový
  • 0.3 g Pepř bílý
  • 13 ml Olej stolní
  • 8 ml Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1425 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 55.8 mg
  • Draslík 553.8 mg
  • Vláknina 4436.3 mg
  • Vitamín A 4436.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl a mouku a třením ho očistíme. Hlavy a nohy chobotnic nakrájíme na delší a silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na centimetr silná kolečka. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na stejné proužky jako maso chobotnic. Připravíme kořenicí omáčku. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní nakrájené maso z chobotnic a smažíme při vysoké teplotě asi jednu minutu. Nakonec přilijeme sezamový olej, přidáme nakrájené papriky a restujeme už jen 20 vteřin. Salát podáváme teplý v miskách.

  • 2

    Kořenicí omáčka:

  • 3

    Zázvor důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ho nadrobno. Jarní cibulku a česnek oloupáme a též je nasekáme nadrobno. Cibulku, zázvor i česnek smícháme se sójovou omáčkou, pastou z červené omáčky, mletou červenou paprikou a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme lžičkou cukru a mletým bílým pepřem.

Komentáře k receptu