Dušený králík s jalovcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 783.7 mg
- Vláknina 5657 mg
- Vitamín A 5657 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku zpěnime na jemno pokrájenou cibuli, na ni vložíme na menší kousky rozsekaného králíka, osolíme, přidáme koření a zeleninu, nakrájenou na malé kousky. Podlijeme horkou vodou, pod poklicí dusíme 20 minut, poté přendáme do trouby a dopečeme bez poklice.
-
2
Měkkého králíka naporcujeme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla, dochutíme.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší.