Marinovaná skopová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 60 g Skopová kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 124.7 mg
  • Vláknina 3360.5 mg
  • Vitamín A 3360.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme, odblaníme, lůj odebereme. Maso nakrájíme na plátky a opepříme. Do kamenné nádoby dáme vrstvu nakrájené cibule, přes rozložíme maso, opět vrstvu cibule. Vše zatížíme prkénkem se závažím, necháme 2 dny odležet.

  • 2

    V pekáči rozpálíme tuk, přisypeme cibuli z masa, po chvilce přidáme osolené, paprikou zaprášené maso. Přidáme též šťávu, kterou maso pustilo. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vodou a povaříme.

Komentáře k receptu