Marinovaná skopová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 124.7 mg
- Vláknina 3360.5 mg
- Vitamín A 3360.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu očistíme, odblaníme, lůj odebereme. Maso nakrájíme na plátky a opepříme. Do kamenné nádoby dáme vrstvu nakrájené cibule, přes rozložíme maso, opět vrstvu cibule. Vše zatížíme prkénkem se závažím, necháme 2 dny odležet.
-
2
V pekáči rozpálíme tuk, přisypeme cibuli z masa, po chvilce přidáme osolené, paprikou zaprášené maso. Přidáme též šťávu, kterou maso pustilo. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vodou a povaříme.