Mexické skopové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 750 g Skopové maso pečené
  • 200 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 300 g Fazole
  • 300 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 g Chilli paprička
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 120.2 mg
  • Draslík 558.2 mg
  • Vláknina 2465 mg
  • Vitamín A 2465 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme a uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Očištěné maso pokrájíme na menší kousky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme maso, zaprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, přilijeme vodu a přivedeme k varu.

  • 2

    Ochutíme drceným česnekem a pod poklicí podusíme doměkka.

  • 3

    Potom maso vyndáme, přidáme vařené fazole, prohřejeme, osolíme podle chuti. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, chilli papričku, oloupaná rajčata a maso. Podáváme velmi horké.

Komentáře k receptu