Špenát kašmírský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Olej z hořčičných semínek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 991.3 mg
  • Vláknina 5805.1 mg
  • Vitamín A 5805.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze špenátu odstraníme tvrdé stonky.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme hořčičný olej, přidáme hořčičná semínka a garam masalu a přikryjeme wok poklicí. Když praskání ustane, přidáme pokrájenou šalotku a špenát. Špenát vaříme 15 minut, dokud se nevyvaří většina vody, poté špenát a cibulku vyndáme a scedíme zbývající vodu.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu