Koňské maso na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Koňské maso
  • 500 g Cibule
  • 50 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Chléb konzumní
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 924.9 mg
  • Vláknina 6376.7 mg
  • Vitamín A 6376.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koňské maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, jednu cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme polovinu česneku, podusíme chvíli ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme zvolna téměř doměkka. Posypeme mletou paprikou, zahustíme strouhankou, přidáme druhou polovinu česneku a dodusíme.

  • 3

    Podáváme s chlebem a porce posypeme kroužky cibule.

Komentáře k receptu