Taštičky s kořeněným jehněčí masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 40 g Strouhanka
  • 280 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Česnek
  • 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 0.75 dl Voda pitná
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 243.9 mg
  • Draslík 673.7 mg
  • Vláknina 3826.8 mg
  • Vitamín A 3826.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1072 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme.

  • 2

    Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm cibuli zpěníme, přidáme mleté maso, přimícháme česnek a maso, restujeme 4 - 5 minut. Poté maso osolíme, ochutíme kari kořením, pepřem, chilli, kmínem, majoránkou a kurkumou. Maso s kořením promícháme a restujeme 2 - 3 minuty. Přilijeme 2 dl hovězího vývaru, maso pod pokličkou povaříme přibližně 5 minut. Potom přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout.

  • 3

    Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, 1,5 sáčku kypřicího prášku, 1 lžičku kari koření, 0,5 lžičky kurkumy. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promíchám, ve sklenici vyšleháme žloutek se lžící octa a 0,75 dl vody, potom pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promícháme s moukou. Těsto důkladně v míse nebo na válu uhněteme. Rozdělíme na dva díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladna uležet minimálně na 1 hodinu.

  • 4

    Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce masové náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou.

  • 5

    Taštičky s jehněčím masem položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu