Hrách vařený po paňdžábsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Brambory
  • 250 g Hrách
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 583 mg
  • Vláknina 9614.2 mg
  • Vitamín A 9614.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách necháme namáčet přes noc. Poté ho se sodou uvaříme ve vodě do poloměkka. Scedíme, vodu uchováme a hrách necháme stát.

  • 2

    Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme kmín a cca 2 minuty osmahneme. Vmícháme hrách, zázvor a chilli koření, podlijeme vodou z hrachu a vaříme.

  • 3

    Během vaření přidáme na kostky nakrájené vařené brambory, ochutíme šťávou vymačkanou z 1 citronu, cukrem a osolíme. Jakmile se voda vyvaří, posypeme pokrm horkým kořením, ihned podáváme.

  • 4

    Horké koření [39441]:

  • 5

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu