Paprikové lusky plněné krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 6987.3 mg
  • Vitamín A 6987.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozřízneme podélně na poloviny a spaříme vroucí vodou. Rozpálíme dvě lžíce másla, krátce na něm osmahneme utřený česnek, zázvor, ostatní koření a sůl. Přidáme uvařené, rozemleté maso a nadrobno rozsekanou cibuli.

  • 2

    Důkladně promícháme, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Necháme trochu vychladnout, poté směsí naplníme papriky, zbytek másla vložíme do misky z varného skla, necháme rozpustit, naskládáme naplněné papriky, vložíme ve vodní lázni do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu