Dušené rybí kófty
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 250 g Rajčata
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 351.3 mg
- Vláknina 5317.6 mg
- Vitamín A 5317.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu s jednou cibulí uvaříme v mírně osolené vodě. Poté maso rozemeleme, smícháme s nasekanou feferonkou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Ze směsi vytvoříme knedlíčky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
-
2
Ostatní cibuli a česnek rozemeleme a smícháme se vším kořením. Krátce podusíme na tomtéž oleji, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí a podlejeme trochou vývaru z masa. Dusíme až jsou rajčata měkká, vložíme osmažené knedlíčky a podusíme ještě 2-3 minuty.