Marinované vepřové po drávidsku
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Cibule
- 8 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřové maso libové
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 162.7 mg
- Vláknina 3321.4 mg
- Vitamín A 3321.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4218.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě cibule rozemeleme s česnekem a kardamomem, přidáme tlučený hřebíček, pepř, skořici a trošku octa. Vše umícháme do pasty. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme a potřeme polovinou připravené pasty. Pokapeme zbytkem octa, zakryjeme, necháme několik hodin marinovat.
-
2
Zbylou cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji a vmícháme do ní zbytek pasty. Vložíme maso i s marinádou, na mírném ohni dusíme do měkka.