Glazované šalotky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Šalotka
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 689.3 mg
  • Vláknina 1762.5 mg
  • Vitamín A 1762.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve dáme vedle sebe šalotky a zalijeme je vodou.

  • 2

    Vložíme máslo, cukr, tymián, podle chuti sůl a pepř a přivedeme k varu. Zvolna dusíme 10 minut (s pánví občas zatřeseme, aby se šalotky nepřipálily), až se tekutina skoro vypaří a šalotky jsou zlatohnědé.

  • 3

    Šalotky ozdobíme petrželkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu