Pečená vepřová žebra na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1431 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 118 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 405 mg
- Draslík 1212.5 mg
- Vláknina 2165.6 mg
- Vitamín A 2165.6 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebra omyjeme a očistíme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
-
2
Připravíme si pekáč a na jeho dno rozložíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli.
-
3
Vepřová žebra osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Po vrchních stranách potřeme česnekovým olejem a vložíme do pekáče na cibuli.
-
4
Pekáč se žebry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 70 minut.
-
5
Po upečení servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme.