Bílá cibulová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 69.5 mg
  • Vláknina 1020 mg
  • Vitamín A 1020 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 111.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli si nakrájíme nadrobno. V polovině dávky smetany si rozmícháme mouku.

  • 2

    Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme ručním mixérem a zalijeme polovinou smetany, ve které je rozmíchaná mouka. Za stálého míchání povaříme a zředíme zbytkem smetany. Podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu