Steak Kleopatra
Suroviny
- 100 g Cibule
- 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Koňak Armaňak
- 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 37 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 664.2 mg
- Vláknina 1476 mg
- Vitamín A 1476 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.
-
2
Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.
-
3
Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.
-
4
Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.