Steak Kleopatra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 664.2 mg
  • Vláknina 1476 mg
  • Vitamín A 1476 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.

  • 2

    Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.

  • 3

    Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.

  • 4

    Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.

Komentáře k receptu