Skopový guláš cibulový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 200 g Cibule
  • 100 g Cibulka jarní
  • 40 g Cibule - nať
  • 20 g Česnek
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1.25 g Sádlo škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1219 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 515.6 mg
  • Vláknina 7967.5 mg
  • Vitamín A 7967.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme.

  • 4

    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí.

Komentáře k receptu