Skopový guláš cibulový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1219 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 18.3 mg
- Draslík 515.6 mg
- Vláknina 7967.5 mg
- Vitamín A 7967.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
-
3
Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme.
-
4
Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí.