Kachní prsa s dýní a šalotkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šalotka
  • 200 g Dýně
  • 500 g Kachní prsa
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • 1 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1180.5 mg
  • Vláknina 1814.5 mg
  • Vitamín A 1814.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka i s kůží opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme šalotku a dýni. Šalotku omyjeme a oloupeme. Z oloupané dýně vyjmeme jádra a na menší kousky nebo hranolky nakrájíme dužinu.

  • 2

    Na rozpáleném oleji maso zprudka osmažíme. Kachní maso smažíme, dokud se nezačne odstřeďovat tuk z kůže. Potom maso vyndáme z pánve ven a do pánve přidáme šalotky a kukuřičné lupínky s nakrájenou dýni. To vše dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě krátce smažíme.

  • 3

    Jako poslední k osmažené zelenině přidáme maso, které okořeníme tamarindovou pastou. Vše zlehka promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu