Žampiony naložené na exotický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 ml Olej olivový
  • 750 ml Voda pitná
  • 250 ml Ocet jablečný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Bobkový list
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1207 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 845.8 mg
  • Vláknina 15413.3 mg
  • Vitamín A 15413.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.

  • 2

    Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.

  • 3

    Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.

Komentáře k receptu