Těstovinová polévka s fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 850 g Vepřové koleno uzené
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Skořice mletá
  • 250 g Fazole Borlotti
  • 125 g Tagliatelle
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1523 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 1371.6 mg
  • Vitamín A 1371.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody na 1 hodinu namočíme fazole, potom je scedíme a propláchneme.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme uzené koleno, nakrájenou cibuli, skořici, cayenský pepř, fazole, olivový olej a vývar doplněný studenou vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté. Pod pokličkou a zvolna vaříme asi 1 hodinu, až fazole změknou a začnou polévku zahušťovat. Koleno vyjmeme a okrájíme z něj maso. Kousky masa vrátíme do polévky. Nakonec přisolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní přelámané těstoviny a uvaříme je al dente.

  • 3

    Polévku odstavíme a před podáváním necháme 1-2 minuty stát.

Komentáře k receptu