Bulgogi s kim chee a dipem z jarní cibulky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 51.3 mg
  • Vláknina 1118.6 mg
  • Vitamín A 1118.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kusy široké cca 3cm, zabalíme do sáčku a vložíme na 3h do mrazáku. Poté nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 2

    Na marinádu nasekáme cibuli na tenká kolečka, oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme s cibulkou, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, praženými sezamovými semínky a ochutíme pepřem a cukrem.

  • 3

    Plátky masa naskládáme do misky, přelijeme marinádou, zakryjeme a necháme 4h odležet.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm cca 1min postupně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Podáváme s Kim chee a Dipem z jarní cibulky. Jako přílohu můžeme použít rýži.

Komentáře k receptu