Pečená šalotka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Šalotka
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 541.8 mg
  • Vláknina 1720 mg
  • Vitamín A 1720 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Šalotky dáme do zapékací misky a pokapeme olejem. Posypeme nasekaným rozmarýnem a černým pepřem. Vše pečlivě promícháme.

  • 2

    Pečeme v troubě 40 minut, dokud šalotka nezměkne a její povrch nezezlátne. Během pečení občas promícháme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu