Pizza cipolla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 70 g Šunka parmská
  • 400 g Těsto na pizzu
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 10 ml Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1043 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 28.9 mg
  • Draslík 601 mg
  • Vláknina 12467.5 mg
  • Vitamín A 12467.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké kroužky a na oleji orestujeme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Okořeníme rajčata solí, pepřem a oreganem.

  • 3

    Vyválíme těsto na pečicí plech. Plech nebo formu na pizzu vymažeme olejem a položíme na ni těsto. Šunku jemně posekáme, sýr jemně nastrouháme.

  • 4

    Na těsto rozložíme rajčata a na ně cibuli. Posypeme nasekanou šunkou.

  • 5

    Zasuneme plech s pizzou na nejnižší rošt trouby a pečeme přibližně 30 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení posypeme povrch pizzy sýrem. Podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu