Pizza cipolla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1043 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 28.9 mg
- Draslík 601 mg
- Vláknina 12467.5 mg
- Vitamín A 12467.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky a na oleji orestujeme.
-
2
Předehřejeme troubu na 200 °C. Okořeníme rajčata solí, pepřem a oreganem.
-
3
Vyválíme těsto na pečicí plech. Plech nebo formu na pizzu vymažeme olejem a položíme na ni těsto. Šunku jemně posekáme, sýr jemně nastrouháme.
-
4
Na těsto rozložíme rajčata a na ně cibuli. Posypeme nasekanou šunkou.
-
5
Zasuneme plech s pizzou na nejnižší rošt trouby a pečeme přibližně 30 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení posypeme povrch pizzy sýrem. Podáváme ozdobené bazalkou.