Telecí pečeně s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Telecí kýta
  • 50 g Rajčata
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cibule
  • 75 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 300 ml Vývar telecí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 301.5 mg
  • Draslík 1566.7 mg
  • Vláknina 6689.3 mg
  • Vitamín A 6689.3 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a pečeme při 230 °C 15 minut.

  • 2

    Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem, necháme odležet 30 minut.

  • 3

    Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo. Plátky masa servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu