Artyčokové frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Artyčoky
  • 300 g Brambory
  • 6 g Petržel - nať
  • 120 g Cibule perlová
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 12 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 540.4 mg
  • Vláknina 9491.3 mg
  • Vitamín A 9491.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky a brambory oloupeme, brambory omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvi. Přebytečný tuk slijeme.

  • 3

    Přidáme cibulky a osmahneme dozlatova.

  • 4

    Poté přidáme brambory, tymián, petržel a bobkový list.

  • 5

    Zakryté pokličkou dusíme 20 minut.

  • 6

    Do pánve vsypeme artyčoky, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 minut.

  • 7

    Hotové frikasé pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu