Artyčokové frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 540.4 mg
- Vláknina 9491.3 mg
- Vitamín A 9491.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky a brambory oloupeme, brambory omyjeme a necháme okapat.
-
2
Slaninu pokrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvi. Přebytečný tuk slijeme.
-
3
Přidáme cibulky a osmahneme dozlatova.
-
4
Poté přidáme brambory, tymián, petržel a bobkový list.
-
5
Zakryté pokličkou dusíme 20 minut.
-
6
Do pánve vsypeme artyčoky, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 minut.
-
7
Hotové frikasé pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.