Zeleninové míčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Brambory
  • 60 g Hrášek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 16 plátek Těsto Wonton
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta zelená
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 0.51 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 342 mg
  • Vláknina 5874 mg
  • Vitamín A 5874 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Před přípravou zeleniny povaříme brambory ve vroucí vodě, poté je slijeme. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme připravené brambory, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a pastu a pečeme dozlatova. Nakonec přimícháme hrášek, šťávu a sůl, krátce smažíme.

  • 2

    Plátky těsta potřeme rozšlehaným vejcem, naplníme zeleninou a uzavřeme do tvaru míčku. Smažíme ve woku na slunečnicovém oleji dozlatova, asi 5 minut.

Komentáře k receptu