Cibulky s balzamikovým octem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 60 ml Vývar zeleninový
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 530.4 mg
  • Vláknina 20745 mg
  • Vitamín A 20745 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé cibulky nebo šalotky oloupeme a rozřízneme napůl.

  • 2

    Na oleji je smažíme 5 minut, potom přidáme balzamikový ocet a cukr. Vaříme cca 3 minuty, přidáme čerstvé snítky tymiánu a přilijeme zeleninový vývar.

  • 3

    Pod pokličkou vše dusíme asi 10 minut doměkka.

  • 4

    Podáváme posypané jarní cibulou nebo pórkem.

Komentáře k receptu