Vepřové závitky s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Hořčice
  • 100 g Jogurt bílý
  • 400 g Rajčata
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Majoránka
  • 80 g Olej stolní
  • 100 ml Víno červené
  • 2 ks Okurky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 121 mg
  • Draslík 417.6 mg
  • Vláknina 7197 mg
  • Vitamín A 7197 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3798.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Potřete hořčicí a posypeme majoránkou. Okraje řízků namažeme čajovkou. Okurky podélně rozpulíme a položíme je na čajovku. Řízky zarolujeme a zajistíme jehlami nebo nití. Ze všech stran posolíme a opepříme.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní na středně velkém plameni ohřejeme olej. Roládky necháme ze všech stran zhnědnout asi 7 min. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, přidáme a ještě 3 minuty smažíme. Přilijeme víno, přidáme rajčata a trochu je rozmačkáme. Roládky přikryjeme a na velkém plameni necháme asi 3O minut dusit.

  • 3

    Ochutíme, navrch pokapeme jogurt a hned servírujeme.

Komentáře k receptu