Telecí maso na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Telecí maso přední
  • 75 g Celer bulvový
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 433.6 mg
  • Vláknina 2274.5 mg
  • Vitamín A 2274.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno.

  • 2

    Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu