Telecí maso na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 433.6 mg
- Vláknina 2274.5 mg
- Vitamín A 2274.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno.
-
2
Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme.
-
3
Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.