Kuřecí frikasé s cibulkou
Suroviny
- 500 g Cibule
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 ml Olej olivový
- 150 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 50 ml Limetka
- 40 ml Omáčka ústřicová
- 1 ks Kuře
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1144 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1229 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1145.6 mg
- Vláknina 8097.5 mg
- Vitamín A 8097.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova.
-
2
Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
-
3
Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
-
4
Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
-
5
Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
-
6
Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
-
7
Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
-
8
Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.