Kuře s dvěma omáčkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 838.2 mg
- Vláknina 4722.5 mg
- Vitamín A 4722.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve dvou rendlíkách rozehřejeme olivový olej. Do jednoho z rendlíků dáme polovinu nakrájené cibule a prolisovaného česneku, nakrájené červené papriky, pepř a rajčatový protlak. Do druhé vložíme zbývající cibuli a česnek, žluté papriky a bazalku.
-
2
Oba rendlíky přikryjeme pokličkou a suroviny dusíme na velmi mírném ohni asi minutu, až papriky změknou. Zdá-li se kterákolli ze smění příliš suchá, podlijeme vodou. Každou směs pak zvlášť rozmixujeme a ještě protlačíme sítem.
-
3
Potom obě omáčky vrátíme do rendlíků, osolíme a opepříme. Můžeme je také trochu prohřát.
-
4
Kuřecí řízky dáme na mírně rozehřátou mělkou pánev a podlijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu. Kuřecí řízky vaříme 20 minut doměkka.
-
5
Obě omáčky rozdělíme na talíře. Kuřecí rízky nakrájíme na plátky a upravíme k omáčkám. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.