Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 1403.4 mg
- Vláknina 6101 mg
- Vitamín A 6101 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou.
-
2
Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne.
-
3
Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí.