Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Chňapal červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 1403.4 mg
  • Vláknina 6101 mg
  • Vitamín A 6101 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou.

  • 2

    Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne.

  • 3

    Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí.

Komentáře k receptu