Dijonský salát z čočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 350 g Čočka jedlá
  • 6 g Pažitka
  • 24 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový
  • 24 ml Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 575.4 mg
  • Vláknina 36135.8 mg
  • Vitamín A 36135.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku necháme 35 minut povařit ve vroucí vodě, poté slijeme.

  • 2

    Cibuli a pažitku pokrájíme nadrobno a smícháme s hořčicí, octem a olejem.

  • 3

    Zálivku dochutíme solí a pepřem a vmícháme do uvařené čočky.

Komentáře k receptu