Lovecký paprikáš na červeném vínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1173 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 1241.6 mg
- Vláknina 7941.5 mg
- Vitamín A 7941.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si omyjeme maso a zeleninu a pokrájíme:
-
2
uzený bůček na kostičky, telecí a vepřové maso na větší kostky,
-
3
cibuli, feferonky a papriky na kolečka. Do hrnce na dno dáme uzený bůček, na něj vrstvy masa, které osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a navrstvíme cibuli + feferonky + papriku. Zeleninu také osolíme a opepříme. Všechny vrstvy opakujeme minimálně 3x, ale poslední vrstva bude cibulová.
-
4
Vše zalijeme červeným vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a dáme vařit asi na 2 hodiny při mírné teplotě. Během vaření nebudeme vrstvy promíchávat, můžeme jen občas pootáčet hrnec.