Plněné jehně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže loupaná
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 8 ks Cibule
  • 1 ks Játra jehněčí
  • 10 ks Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • 20 kg Jehněčí maso
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4560 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 271 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 239 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 1914.3 mg
  • Draslík 483.9 mg
  • Vláknina 7326.9 mg
  • Vitamín A 7326.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19040.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.

  • 2

    Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.

  • 3

    Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.

  • 4

    Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.

  • 5

    Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.

  • 6

    Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.

  • 7

    Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.

Komentáře k receptu