Plněné jehně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4560 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 271 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 239 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 1914.3 mg
- Draslík 483.9 mg
- Vláknina 7326.9 mg
- Vitamín A 7326.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19040.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.
-
2
Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.
-
3
Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.
-
4
Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.
-
5
Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.
-
6
Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.
-
7
Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.